lunes, 29 de octubre de 2018

Organizarea timpului liber și incredibila descoperire despre acesta


Timpul liber este un mare beneficiu pe care puțini oameni îl mai dețin, reuișind să își menegerieze timpul în favoarea lor. Acest act este foarte des întâlnit datorită scăderii numărului orelor ale zilei, fapt relatat de majoritatea oamenilor de știință care susțin că ziua s-a micșorat. În consecință o zi nu mai are 24 de ore, ci 16 ore, data fiind modificarea frecvenței din Rezonanța Shumann de la 7,8 HZ la 12 HZ.



Salvările majorității cetățenilor sunt vacanțele, mini-vacanțele (precum cea de pe 30 octombrie)și weekend-urile care încep a se micșora din ce în ce mai mult, provocând tristețea copiilor și inocenta dezamagire față de învățământul abundent și din ce în ce mai greu din România.Cu toate acestea, micii școlari primesc vacanțe suplimentare pentru acomodarea lor cu noul tip de trai pe care îl duc elevii școlilor gimnaziale și studenții. Întrebarea e cu ce să le ocupăm timpul liber nelăsând uitarea să le șteargă ale învățăturii amintiri dar lăsându-i să simtă a vacanței dulce briza de fantezii si minuni, aceasta fiind ușor pusă în aplicare și de elevii care au trecut de ciclul primar.



Împletind învățământul cu bucuria de creație putem înființa activități care să îi îndemne să fie niște viitori oameni sociabili și demni, îndepărtând cât de mult se poate dispozitivele electonice care dovedit multor studii afectează capacitatea de a se dezvolta, lipsa de somn fiind una dintre alte multe consecințe a căror listă e parcă nesfârșită..
Hobyurile sunt totodată ca acțiuni dorite de părinți, acestea fiind precum muzica cu ajutorul căreia, cu pasiune, exercițiu și determinare oricine poate deveni extrem de bun. Mai există un avantaj al acestui hobby cum că atunci când înveți să cânți la un instrument trebuie să devii foarte disciplinat în acest sens. Acest lucru duce la mărirea capacității de concentrare pe o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, acest hobby este extrem de benefic pentru imaginație, capacitatea noastră de memorare și chiar reglarea sistemului respirator.Pictura care este un alt hobby care ne sporește extrem de mult creativitatea și imaginația. Așa cum copii mici învață să coloreze asta se întâmplă pentru că ei au în mintea lor un întreg univers fantastic. Au o imaginație extrem de bogată, iar acest exercițiu al pictatului îi ajută să se exprime într-un mod extrem de liber, productiv și creativ.
Pictura este o activitate prin care oricine se poate exprima și se poate relaxa. Nu există niciun sentiment mai frumos decât acela care te găsește atunci când te pierzi în arta picturii ..dar totodată hobby-urile active precum sportul te pot lin ademeni ori cele care să te facă mai creativ precum meditația, învățatul unei limbi străine, gătitul unde poți învăța cum să improvizezi, să ai îndemânare și să iei decizii rapide precum și călătoriile în locuri noi care te scapă de stress datorită eforturilor mentale și fizice făcute și cititul cărților, scrisul și exerciții fizice făcute regulat.
Ocupațiile favorite ale unei personae care se găsește atrasă de acel mod de a-ți petrece vremea sunt cele mai bune modalități de petrecere a timpului liber fiind relaxat, devenind mai creativ, dezinvolt si sociabil astfel menegeriându-ți singur timpul liber, astfel realizându-te un viitor om capabil și responsabil de viața ta, bucurându-te de liniște, calm, pace și călăuzire.

de Flavia Cretu


No hay comentarios:

Publicar un comentario